ČEŠI
V PRÁVU

Česká asociace věřitelů provozuje od roku 2019 vlastní informačně-poradenský portál Češi v právu. Jeho záměrem je poskytnout veřejnosti ucelený obraz dluhové situace a vymahatelnosti práva v České republice, zasadit ho do skutečných souvislostí a doplnit aktuální debatu o postřehy a problémy malých i větších věřitelů, kteří v ní byli doposud spíše opomíjeni.

Na portálu naleznete základní přehledná data o dluzích v Česku, informace o aktuálním dění a nejnovějších změnách, příběhy věřitelů, rozhovory s předními odborníky, zajímavé komentáře či analýzy. Kromě toho portál nabízí i řadu praktických tipů a online poradnu pro věřitele i dlužníky, na kterou je možné se obracet s individuálními dotazy.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Češi v právu

Exekutoři od 1. ledna 2022 zastavují desetitisíce exekucí, které vznikly kvůli malému dluhu (do 1500 korun) a běží bezvýsledně (více jak tři roky se nic nevymohlo). 💸

Například dopravní podnik v Ústí nad Labem je takto nucen "odpustit" přes 7 000 pokut za jízdu na černo. Chtěl-li by ve vymáhání pokračovat, musel by zaplatit zálohu 500 korun za každý jeden případ.

Někteří odborníci z praxe upozorňují na skutečnost, že stát takto vychází vstříc neplatičům, a tím nedává dobrý signál do společnosti.
Výhradami se netají ani liberecký exekutor Petr Polanský. 🙅‍♂️

Pro a proti nové právní úpravy mapujeme v článku 👇
www.cesivpravu.cz/blog/exekutori-plosne-ukoncuji-desetitisice-exekuci-koho-se-to-tyka
... Zobrazit vícezobrazit méně

Například dopravní podnik v Ústí nad Labem je takto nucen odpustit přes 7 000 pokut za jízdu na černo. Chtěl-li by ve vymáhání pokračovat, musel by zaplatit zálohu 500 korun za každý jeden případ.

Výhradami se netají ani liberecký exekutor Petr Polanský. 🙅‍♂️

Pro a proti nové právní úpravy mapujeme v článku 👇

Přidejte komentář na facebooku

Dluhy se musí platit,ale člověk na to musí dostat příležitost a neplatit přemrštěné odměny exekutorům

Je to dobře, každý se dostane do problémů ale exekutoři nejsou lidí a ještě mají až nemožná práva.

Já se zase netajim výhradami že z 30 Kč jízdenky udělají 20 tisíc hnus velebností😂😂takže bežte do análku😂😂😂😂😂

Až budou exekutoři státní,tak půjde vše a hlavně v pohodě...