Vykonatelnost práva

Věřitel má právo nejen věřit, že mu dlužník splatí dlužnou částku, ale také trvat na jejím řádném uhrazení a využít k tomuto účelu všechny zákonné ochranné prostředky. Jedině aktivním a rychlým přístupem k vymáhání pohledávek mohou věřitelé v mnoha případech čelit hrozbě druhotné platební neschopnosti, a neproměnit se tak záhy z věřitelů v dlužníky. Zásadní je v tomto ohledu úloha justice, insolvenčních správců a exekutorských úřadů, jejichž činnost by měla být maximálně korektní, rychlá a efektivní.

Naše cíle

• Větší dostupnost, rychlost a vymahatelnost práva
  • Elektronizace justice, která zamezí zbytečným průtahům v soudním řízení
  • Jednotnost v rozhodování soudů