Zúčastnili jsme se kulatého stolu Etika a právo v exekucích

1. 12. 2016
Česká asociace věřitelů ani letos nechyběla na akcích Pražského právnického podzimu, který pod taktovou Havlíček Brainteam každoročně přináší sérii zajímavých a podnětných konferencí, seminářů a kulatých stolů na aktuální témata z oblasti práva. Asociace byla již potřetí partnerem tohoto projektu, který letos odstartoval už na jaře sympoziem Regulace spotřebitelských úvěrů, na kterém se ČAV pořadatelsky podílela. Její zástupci se dále zúčastnili řady dalších událostí, které se dotýkaly věřitelské problematiky.
V úterý 29. listopadu 2016 pak prezident asociace JUDr. Pavel Staněk aktivně vystoupil na kulatém stolu Etika a právo v exekucích, který přinesl velmi zajímavou debatu o vnímání práva a morálky ze strany všech subjektů zúčastněných na exekučním řízení. Zástupce ČAV poukázal zejména na neblahé vyústění nedávného vývoje legislativy a politického i společenského klimatu posledních let, kdy se neetickým stalo dluhy vymáhat, místo aby bylo neetické dluhy nesplácet.
allmedia 4U