Zúčastnili jsme se konference Bankovnictví – upadající ochrana věřitele

26. 9. 2017
Týdeník Euro uspořádal dne 20. září 2017 konferenci na téma Bankovnictví – upadající ochrana věřitele, která přinesla zajímavé postřehy k řešení dluhové problematiky, aktuálním změnám v exekucích a insolvencích, ale i trendům v platebních metodách nebo bezpečnostním otázkám v bankovním sektoru. Na konferenci vystoupil generální ředitel Mastercard Miroslav Lukeš, náměstek výkonného ředitele České bankovní asociace Filip Hanzlík, prezident České asociace věřitelů Pavel Staněk a Security Delivery Lead společnosti Accenture Michal Merta.
Pojetí konference ČAV vnímala velmi pozitivně, neboť se po dlouhé době jednalo o akci, která se zaměřila na postavení a potřebu ochrany věřitele, nikoli pouze řešení situace dlužníka. Pavel Staněk poukázal na přínosy i rezervy loňského zákona o spotřebitelském úvěru, neblahé důsledky změn v exekučním řízení, který byly přijaty v posledních letech, rizika dlouhodobě prosazované exekutorské teritoriality i v tomto roce představených úprav oddlužení fyzických osob.

allmedia 4U