S problémy věřitelů i dlužníků pomůže nová bezplatná poradna České asociace věřitelů

12. 6. 2014

Česká asociace věřitelů spouští od pondělí 16. června 2014 na svých webových stránkách www.asociaceveritelu.cz bezplatnou online poradnu, která je určená nejen věřitelům, ale i dlužníkům, kteří se ocitli ve složité životní situaci. Dotazy do poradny lze zasílat nepřetržitě 24 hodin denně 7 dní v týdnu pomocí jednoduchého online formuláře. Odpovídat na ně budou odborníci z právní i finanční oblasti.

V pozici věřitele se velmi snadno může ocitnout každý. Stačí půjčit peníze příteli nebo zaplatit zálohu řemeslníkovi, po kterém se slehne zem, aniž by odvedl slíbenou práci. Bohužel však někteří lidé stále neví, jak takovou situaci řešit a na co vlastně mají právo. K podobné situaci může dojít i na straně dlužníka, který hledá východisko ze svých potíží. Kvůli obavám z finanční náročnosti se lidé často bojí vyhledat odbornou právní pomoc. Proto jsme se rozhodli nabídnout bezplatné poradenství, které jim poskytne základní orientaci v jejich problémech,“ komentuje záměr poradny JUDr. Pavel Staněk, prezident České asociace věřitelů.

Spuštění nové online poradny jde ruku v ruce s dlouhodobým cílem České asociace věřitelů, kterým je podpora finanční a právní gramotnosti českých občanů. Chcete půjčit peníze příbuznému a nevíte, jak svou pohledávku dobře zabezpečit? Dluží vám někdo peníze a odmítá je vrátit? Poskytli jste službu nebo dodali zboží, ale odběratel nezaplatil? S těmito i dalšími problémy právní, finanční, daňové nebo účetní povahy se můžete na poradnu kdykoli obrátit.

allmedia 4U