I letos jsme se zúčastnili každoročního Fóra věřitelů

11. 10. 2018
Ve čtvrtek 4. října se v pražském hotelu Grandior konal již 7. ročník Fóra věřitelů, které každoročně pořádá Asociace inkasních agentur (AIA). Kromě aktuálních informací o situaci na inkasním trhu, kterou ve svém příspěvku zhodnotil prezident AIA Radek Laštovička, na akci zazněla celá řada zajímavých údajů, zkušeností a postřehů k aktuálním trendům v oblasti mimosoudního vymáhání pohledávek, nedávno přijatým i připravovaným legislativním úpravám, ale i k otázkám automatizace a robotizace, které začínají pronikat i do oblasti správy pohledávek a právních služeb.
Prezident České asociace věřitelů Pavel Staněk pak na akci vystoupil s tématem Předluženost Česka pohledem dneška. Poukázal přitom na to, že zadluženost českých občanů dnes není tak kritická, jak někdy slýcháme, a upozornil, že před ukvapeným přijímáním dalších prodlužnických legislativních změn by bylo vhodnější vyčkat, až se plně projeví důsledky úprav přijatých v posledních letech, které v současnosti začínají přinášet své ovoce.

Foto: Asociace inkasních agentur
ČvP